Bosfris
Neem een mooi groot wijnglas. Doe er de diepvries bosvruchten in, zo heb je ook geen ijsblokken nodig. Schenk er een scheutje vlierbloesemsiroop in, en een scheutje karamel. De karamel maak ik zelf, dit is helemaal niet moeilijk. Het recept vind je hier. Het geeft je mocktail net die kleine kick die je bij suikerwater niet krijgt. Vul het glas verder aan met gelijke delen ice- tea en spuitwater.
Werk af met enkele blaadjes munt die je tot diep in het glas duwt. En geniet!
Ik heb voor deze mocktail mijn eigen ice-tea gemaakt. Daar kruipt wel wat voorbereiding in. De snelle versie ervan vind je onderaan.
Ingrediënten:
scheut vlierbloesemsiroop
bodempje verse karamel of suikerwater
gelijke delen ice- tea
spuitwater
afwerken met munt en
diepvries bosvruchten
Verveine Ice- tea Meng 2 verveine theezakjes samen met wat een bussel verse munt, een scheut siroop en het sap van een citroen in een maatbeker. Giet er 750 cl water op en laat trekken én afkoelen. Giet door een zeef en voeg naar smaak nog siroop toe.
Karamelwater Doe 150 gram suiker (rietsuiker vind ik het beste resultaat geven) in een steelpannetje met een scheutje water. Laat het water op hoog vuur inkoken en de suiker smelten. Zodra de suiker mooi bruin gekarameliseerd is, voeg je nog wat koud water toe tot je een gladde karamelsaus hebt. Je kunt de saus in een afgesloten potje een week bewaren.